Övre hallen

Jag har skannat in några foton från första visningen av Ångermanlandshuset. Övre hallen har, som allt annat, genomgått en total metamorfos.


Ganska muggigt, eller hur? Tapeterna är ju visserligen roliga 70-talare, men intrycket blir väldigt mörkt och instängt. Golvet var fernissat och bidrog inte till att ljusa upp rummet. Taket är jättefint, pappspänt. Det har vi bara renoverat med bitar av rivet tidningspapper där det var trasigt, och målat.
Vårt nuvarande arbetsrum, som skymtar i dörröppningen närmast, var klatschigt med grön medaljongtapet och tjock brun heltäckningsmatta. Sovrummet, den bortre dörren, hade likadan medaljong-väggbeklädnad, fast blå - med blå heltäckande matta till. Det är den som ligger hoprullad här. Brunbetsade dörr- och fönsterfoder och gabondörrar. Allt mycket omsorgsfullt och väl utfört.

Idag ser hallen ut såhär. Till all lycka hittade vi två igensatta småfönster på långväggen. Självklart skulle de fram! Trappan har vi faktiskt behållt som den var. Jag har aldrig hittat lusten att dra igång att måla den, den är helt okej ändå...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.