Har ni lust att hänga med...

...på en liten rundtur i Herault? Här är ett litet axplock, det finns MYCKET mer att se och göra. Inte minst sol och bad i medelhavet och miltals med sandstränder.

Vy mot Beziers. Det är vår närmaste större stad med ca 71000 invånare. Det är en fin promenad upp på den högsta kullen, med en imposant kyrka på toppen.

Ecluse de Fonserannes, les neuf écluses. De nio slussarna. Populär sevärdhet på Canal du Midi. Ett slussystem som lyfter upp båtar 21, 5 meter, på en sträcka av 300 meter.

 Les molins de Faugères från 1500-talet som ligger i vår grannby. För att ta sig upp dig får man promenera en bit genom det buskiga landskapet med sin speciella skifferjord, Schistes, vilket präglar vinet från detta område.

Här är ett populärt turistnöje; att paddla kanot nedför floden Orb. Man hyr en kanot, blir skjutsad uppströms, och tar sig sedan ner i egen takt. Jag tycker nog det ser lite vanskligt ut ibland, för det finns en del ganska strida forsar i Orb. Annars är det fint att bada i floden, vi har varit till Réals flera gånger.

Le Ceresier, det Chambre de Hôtes där vi bott några gånger under våra husletarresor. Det ligger i byn St Genies de Fontedit och drivs av ett mycket trevligt engelskt par, Lisa & Damien.

Murviel les Beziers. En medeltida cirkulade-by. Med det menas att, i mitten av byn ligger en kyrka eller en borg som gränderna bildar cirklar runt om. Ju närmare kyrkan, desto äldre del av byn. Det finns åtskilliga sådana byar i vårt område.

Vackra små vägar som slingrar sig genom vinfälten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.