Före och efter.

Vi har renoverat varenda skrymsle i Ångermanlandshuset, men försiktigt, försiktigt, och alltid övervägt kostnad/ nytta innan vi dragit igång ett nytt projekt. Tretexskivorna finns kvar (inget gips), vi såg ingen anledning att riva bort dem. De ger också viss isolering mot timmerstommen. Pappspända tak har vi lagat med rivet tidningspapper och tapetklister. Golv och innerdörrar har vi behållt där det är möjligt, bara målat och fixat till.
Det har tagit flera år eftersom vi gjort det allra mesta på egen hand, och nu börjar det vara dags för ett nytt varv...ack ja!


Huset renoverades förra gången på 70-talet enligt den tidens trend. Här är vardagsrummet med sin gamla spishörna som det såg ut när vi flyttade in. Sådana djärva medaljongmönster på tapeterna var ett genomgående tema i rummen. Vi har tagit fram muren, låtit provtrycka och laga rökgången. Sedan installerades den här vackra lilla kaminen, en Husqvarna Sirius. Den är köpt på loppis och renoverad efter sotarmästarens instruktioner. Till all lycka fick vi kommunens tillstånd att sätta in den! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.