Vi fortsätter arbetet med fönsterluckorna.

Projekt fönsterluckor i Vita Ängeln fortsätter. De två helt nysnickrade paren till badrum och sovrum är färdiga. Nu har vi givit oss i kast med kök och matrum. De är i bra skick så det räcker att bara måla, tänkte vi ganska naivt. Det visade sig att ett par luckor var rejält murkna på den övre delen. Det såg illa ut ett tag, men när man sågat bort 5 cm var ekträet alldeles friskt och stenhårt.

 



När man håller på att jobba och snickra hemma visar det sig alltid, som en naturlag, att man inte hittar rätt sorts träbit eller rätt storlek på skruven. Trots att man tycker det borde finnas alla upptänkliga dimensioner bland allt man samlat och sparat på sig i förråden. Jag vet hur det är, har hjälpt till och hantlangat och letat så mycket. Men till och med naturlagar kan ibland brytas! Det fanns ett alldeles lämpligt stycke ek i gömmorna som C kunde använda och fälla in i fönsterluckorna istället för den murkna delen. Vad var det för träbit då? Jo, resten av min bräda till halvväggen i köket. Vilken tur!

Fönsterluckorna har jag strukit flödigt med halvolja, dvs linolja och balsamterpentin 50/50. De var verkligen kruttorra. Sen blir det linoljefärg i kulören engelsk röd. Smidesdetaljerna ska målas svarta. 


Kommentarer

  1. Bra jobbat det blir toppenfint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det blir fint - när det äntligen blir klart. Kyligt väder här nere ger evighetslånga torktider.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426