Tillbakablick på året som gått.

Det gångna året, ja vad ska man säga om det? Bilden ovan får väl illustrera både känslan som till stora delar har präglat det, samtidigt som det faktiskt har varit en fuktig, dimmig och grå höst. Fotot är taget vid Västersjön under en novemberpromenad runt vår Ångermanländska skogsby. 

Jag har i vanlig ordning tittat igenom fotogalleriet och dragit mig till minnes vad som hänt under 2020. Det där med "C" kommer inte att nämnas här, så mycket är säkert.

Vad har hänt då? Hemma i skogsbyn fick uterummet en välbehövlig makeover. Ny loungedel med soffor samt en matbordsdel. Det blev trivsamt och bra. Dessutom blev vi med plåtis och den måste ju såklart få ett skärmtak. Det blev byggt i ett huj!

I Vita Ängeln monterades en ekbräda på halvväggen och fönsterluckorna repareras och målas med linoljefärg i engelskt rött. En annan efterlängtad händelse var att vi fick fiber indraget. En montör anlände på utsatt dag och tid med skylift och meterlång borrmaskin och vips var det klart.
 
Vi tillbringade september och oktober i Vita Ängeln och kunde röra oss relativt fritt. Men hur det än var så fick vi planera om mer än en gång. Det blev inga utflykter mot havet och Camargue på grund av större smittspridning mot Montpellier-Marseillehållet. Istället for vi med vänner en dag till krukmakarbyn Saint Jean de Fos där jag inhandlade skålen ovan. Tyckte både färg och mönster passade perfekt till min retro Safari-servis. Samma dag besökte vi även St-Guilhem-le-Désert, åt lunch och promenerade runt i den vackra lilla byn. Vackert väder och inte alls mycket folk, perfekt!
St-Guilhem-le-Désert med torget och den jättelika Platanen.
  
Omplanering skedde även hemma i Sverige. Vi ville åka Vildmarksvägen med husbilen i juli men stora mängder turister däruppe i Stekenjokk och förtvivlade samer med skingrade renflockar gjorde att vi ändrade oss. Vi reste upp till Tornedalen, därefter till Storforsen och sedan Inlandsvägen genom Lappland söderut och hemåt. 


Rundar av inlägget med vackra vyer. Överst vänster: pimpelfiske på Öjesjön i januari, höger: ett folktomt Vias plage i oktober.
Nederst vänster: tjärnen nedanför vårt hus i maj, höger: Torneälven i kvällssol i juli.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426