Grannbyn Caussinioujouls.

Vi upptäckte under vår höstvistelse i Autignac att det faktiskt bjöds på en del trevligheter även hemma runt byn. Det var inte nödvändigt att ge sig iväg och turista för att få sig lite nya intryck till livs. Välkommet i dessa virustider.

På den tiden vi hade hund promenerade vi i närområdet, varje dag och på varenda småväg tror jag. Men sedan elcyklarna införskaffades finns möjlighet att komma lite längre bort. En förmidddag cyklade vi till grannbyn Caussinioujouls. Vilken överraskning! Skylten mot byn har ju passerats mer än en gång men vi hade aldrig åkt in där. Orten ligger precis där bergen börjar resa sig och den klättrar brant uppåt. Äldsta delen ligger högst upp med sitt slott och runt det små vindlande gränder. Lika vackert och pittoreskt som exempelvis i St-Guilhem-le-Desért eller Olargues.

                                                                Caussinioujouls. Bild från Wikipedia.










I slottet finns en cave med viner från Château Chênaie. Tyvärr inte öppet vid vårt besök men vi får väl utforska det en annan gång.
Efter en liten rundtur i gränderna slog vi oss ner på en bänk strax utanför byn och drack en kopp kaffe innan hemfärden. Vinfält så långt ögat når. Allt var skördat då i oktober. Utom någon enstaka klase...



 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426