Att göra på hemmaplan.

 

Septemberafton på terrassen.

Bara några få steg från Vita Ängelns ytterdörr huserar en av Autignac's vinproducenter, nämligen Domaine Ballicioni. Man är välkommen till deras cave för provsmakning och inköp efter överenskommelse. Goda viner! Vi gillar deras Orchis, både röd och vit, samt såklart toppnumret Kallisté! Detta blir hädanefter vår "hovleverantör".

Interiör från cave Ballicioni.





Ett annat roligt besök vi fick till stånd i höstas var i destilleriet i Autignac. Rendez-vous enligt överenskommelse. En mycket engagerad "brännare" som berättade om processen hur druvor från Faugères blir till sprit.  Det blev lite shopping och provsmakning. Intressanta smaker från naturen, grässorter, körsbär, lavendel och dylikt.




Under våra promenader i byn har vi passerat denna skylt många gånger:


En privat trädgård som är öppen för besök då och då. Vi var där tillsammans med ett par vänner under det absolut sista öppet-hustillfället för säsongen. Vi blev mycket väl mottagna av trädgårdsmästaren själv, som gärna berättade om allt han åstadkommit. Det mesta var ju överblommat då i oktober, men vi kommer säkert tillbaka en annan gång också.








Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426