Frankrike i 180 knyck.

Bloggen har tyvärr blivit bort-prioriterad och lite styvmoderligt behandlad på sistone. En fullspäckad frankrikeresa kom emellan:
Vi rivstartade samma dag vi kom ner med en restauranginvigning hos Magnus och Outi Karlsson i byn Saint Nazaire de Ladarez där de driver ett Chambres d'Hôtes och restaurang som heter Chez Amis. Vi brukar åka dit och äta middag ibland, kan rekommenderas! Källaren i deras hus har omvandlats till en rustik och mysig matsal. Många gäster och trevliga nya bekantskaper fick vi uppleva.
Chez Amis nya matsal med 1000-årig vägg i skiffersten.
Nästa dag, söndagen, åkte vi på konstrunda i Scand'Oc 's regi. Det är en klubb för skandinaver i Languedoc där vi är medlemmar. Vackert väder, vackra omgivningar och mycket intressant att titta på:

Hos Kloo's i Servian. Ulf tillverkar fioler, Karin fotograferar.
Lisbeth Qvist, l'atelier de Lis, i byn Valros. Lisbeth är bland annat konstsmed och demonstrerade hur det går till att smida.
Akvareller i trapphuset i ett otroligt vackert hem i den lilla pittoreska byn Nézignan l'Evèque.

De följande dagarna blev det Gör-det-själv-projekt för hela slanten. Renoveringen av köket är klart. Vi gjorde slutmålningen. Hantverkaren hade gjort allt annat, inklusive grundmålning.

Bara maskning och täckning tog 2 timmar...
Ikea i Montpellier fick också äran att sälja lite ditt och datt till oss, bland annat en takhängd köksfläkt, faktiskt. Vi har letat i alla upptänkliga köksbutiker i Beziers och visst finns det jättemycket bra varor. Men så dyrt - och dessutom beställningsvaror. Det funkar helt enkelt inte när vi bara är i vårt fritidshus då och då med månader emellan.

Vi åkte runt till några Brocantes (loppmarknader) också, men inga fynd alls denna gång. Jag håller blicken öppen för lampor, småbord, speglar och en mindre hylla.Vi har fikat med nya vänner, haft byggmöte med en ny hantverkare som eventuellt ska renovera vår terass, och mitt i allt jag har försökt hitta lite tid till inredning och piffning i huset. Det gick inte särskilt bra, kan jag säga. Plötsligt måste vi åka hem. Denna gång kändes det verkligen sååå jobbigt och tråkigt. Jag ville stanna! Det fanns massor kvar att göra. Vila och bara njuta av den nya renoveringen till exempel....

Kommentarer

 1. Hej, har precis hittat till din blogg,kul!.Du nämner hantverkare som ni verkar nöjda med, tar tacksamt emot tips på olika hantverkare, både snickare och murare eller hantverkare som gör lite av varje. har du namn, email och elelr/telnr. blir jag jätteglad?
  Mvh Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Välkommen till bloggen. Hör av dig med e-mail så kan jag svara lite mer utförligt.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.