Terrassen.

En viktig punkt på husletar-önskelistan var tillgång till uteplats. Takterrasser är härliga, med bara himlen ovanför och, om man har tur, en vacker utsikt över takåsar, vinfält eller berg. Men de många trapporna för att ta sig dit upp tror jag gör det besvärligt att äta sina måltider där. Tungt att kånka på brickor upp och ner.
Både positivt och negativt med andra ord.

Vita ängelnhusets terrass på cirka 15 kvadratmeter är placerad med utgång från köket. Det gör den fantastiskt användbar och lättillgänglig. Vi äter frukost och middag där (på sommaren gör söderläget att det oftast är för varmt mitt på dagen) och tillbringar kvällarna med att titta på Tornseglarnas och fladdermössens luftakrobatik i skymningen. 

När det gäller möbleringen tänkte jag att det skulle vara bekvämt att både äta och att sitta länge och bara njuta av utsikten och dofterna från den franska byn. Önskade något lite lägre att sitta på, med armstöd och mjuka dynor. Absolut inte plast. Letade på många olika ställen runt Beziers, men till slut var det Ikea som fick stå för möblemanget.
Jag har sytt markiser som vi fäst i redan befintliga stag. Ett segel får ge skugga tillfälligt, planen är att installera en markis.
Vi tillbringar så mycket tid på terrassen att renoveringen där har fått hög prioritet, det blir nästa projekt när det invändiga är någorlunda i ordning.



Här sitter man skönt - och länge.

Utsikten mot sydväst, när luften är klar ser man Pyrenéerna.

Utsikten över lilla gränden och kyrkan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426