Motigt arbete.


Golvet i det ångermanländska kök- och matrummet hade sett sina bästa dagar. Åratal av egna och andras hundar som sladdat i kurvorna rusandes mot matskål, ytterdörr med mera.

När vi en gång köpte huset låg här en sliten linoleummatta som för övrigt också den hade märken efter hundklor. Vi tog bort mattan med mycket möda och stort besvär, den satt stenhårt. Sedan var det masonit med tusen och åter tusen små nubb. Vi kröp omkring på golvet och lade ner mycket tid för att få bort allt.
Sedan slipades och lackades detta undergolv i gran.

Nu har det gått närmare två decennier. Hur motigt och trist det än kändes var det dags för renovering. Vi hade verkligen ingen lust och bad ett golvföretag om en offert. 20 000 kronor för slipning av knappt 20 kvadratmeter golvyta skulle de ha! Vi beslöt att göra jobbet själva och hyra maskiner precis som vi gjorde sist.

En helgs jobb senare är allt klart. Det gick bra, även om det numera inte är lika lätt att kravla omkring på knäna. C har inbyggda skydd i sina snickarbyxor, han fick göra det mesta knäarbetet.

Allt plastades in.
Skriande behov av slipning!
Förra gången hade vi en bandslip. Nu ser maskinen ut såhär inunder. 
Behandling med lätt vitpigmenterad hårdvaxolja.
Före!
Efter. Hårdvaxoljan kommer att bli matt när den torkat.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426