Inomhusklimat.

Inomhusklimatet, vad gör man åt det i ett gammalt oisolerat stenhus vid Medelhavet?
Det har alltid funnits en ganska löst grundad tanke om att installera en luft-luft värmepump i Vita Ängeln för både värme och kyla. Det projektet är släppt. Jag vill inte göra ett så stort ingrepp i huset. Borra i metertjocka ytterväggar. Montera fula plastkanaler och rör i tak och väggar. Rumsindelningen är sådan att det blir många och långa rördragningar för att installationen ska bli vettig. Nej, vill inte ha det så! Vi fortsätter med elradiatorer under den kallare årstiden tillsvidare.
Men den heta årstiden, vad gör man då? Jo, vi investerade i en mobil airconditioner. Åkte runt Beziérs med omnejd i mitten av juli månad, veckan efter en historisk värmebölja och försökte hitta en. Slut, slut, slut! Sista stoppet var vitvarubutiken Boulanger och se på tusan! De hade en enda apparat kvar, lagom storlek och prestanda. Den fick så klart följa med hem.

 Det brölande vidundret. Nej, jag menar den jättefina apparaten som levererar härlig svalka.

 C sågade upp en liten lucka i fönsterluckan för evakuering av varm luft från AC:n.

Luckan fick gångjärn och skjuthasp att stänga till när AC:n inte används, så uppfinningsrikt av C!

Nu sover vi gott i ett mycket svalare sovrum och till brölet av AC:ns fläktar och kompressorer. För de är ju inte så tystgående, de där... Men jag vände bara mitt halvdöva tinnitusöra uppåt och snusade som en prinsessa.

Kommentarer

  1. Fiffigt med den stängningsbara lilla luckan. Snyggt och praktiskt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426