Besviken och blåst.

Vita Ängelns terass renoverades för ett par år sedan. Jag var så glad och nöjd. Det blev jättefint med de stenliknande klinkerplattorna lagda på skrå, och arbetet såg mycket bra ut. Åtminstone på ytan....




Något år senare lossnade en liten bit av en fog. Ingen stor sak, men den måste ju så klart fyllas igen, tänkte vi. Vi pratade med personen som gjort jobbet, men då inget hände beslöt vi så småningom att fixa den lilla saken själva. C skred till verket. När han började peta på platta och fog visade det sig att fogen släppt för att själva plattan vickade litegrann. Ingen idé att göra ny fog mot en lös platta så arbetet svällde ut en smula. Plattan måste såklart tas loss och limmas om.

Sagt och gjort. Plattan togs loss, fix skrapades bort och inunder säger vi "trevligt att ses igen!" till den gamla trasiga cementklinkern som beklädde terassen tidigare. Det är nu vi inser att vi stirrar på något vi inte skulle se. En hemlighet. Ett lurendrejeri, rent ut sagt!

Det finns nämligen inget tätskikt under klinkersen. "Hantverkaren" har gjort en rövare och skippat det helt enkelt, och hoppats att det aldrig ska märkas. Överenskommelsen var att det skulle påföras ett gummiliknande skikt för tätningen mot utrymmet under terassen. Vi betalade för det. "Hantverkaren" behöll pengarna.

Kontentan? Naiv och lurad husägare släpper aldrig mer in någon hantverkare i Vita Ängeln utan att själv och personligen ha örnkoll!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426