Carrelage till terassen.

Vita Ängelns terass får en liten genomgång i höst. Väggen/ fasaden upp till markisen lagas och ska målas i ljusaste grått, liksom det murade och putsade räcket. Men den största förändringen genomgår golvet. Just nu är det ett lapptäcke av olika cementklinkers och vi misstänker att det inte är helt vattentätt. Det bara en helt oinredd källare under, så vi har väl inte oroat oss så mycket över saken hittills. Men nu ska det åtgärdas i alla fall med fuktspärr och nytt carrelage.


Jag har hela tiden tänkt mig ett grått, melerat klinker med lite grövre stenkänsla. Det tycker jag kompar bra ihop med de omgivande grannfasaderna av olika material och skiftande gråa nyanser. Hos Perez Carrelage hittade vi precis det vi sökte. Det fanns i lager också, så vi packade in 14 kvadratmeter i bilen och fick hem det på en gång.


Mycket fundering innan beslut. Det blir en diagonal läggning som jag tror lurar ögat en smula och breddar intrycket av terassen.


Ett veritabelt lappverk! Vi tror att terazzoplattorna till höger utgjorde golvet till en toalett(!) placerad ute på terassen. Riven sedan länge, men golvet fick vara kvar som det var, tydligen...

Kommentarer

 1. riktigt snyggt golv ni hittat, och ser fram emot att surfa in här och få se helhetsbild när allt är klart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder på färdig terass kommer, självklart!

   Radera
 2. Det kommer att bli jättebra. Skönt att få tätt och snyggt att få enhetligt - eller hur? Vi är jättenöjda med vårt nya terrassgolv, inget regn in senast när det regnade flera hundra mm på ett par dygn. Känns skönt!

  SvaraRadera
 3. Ja, det känns så bra att golvet blir åtgärdat! Fin tajming att ni fick ert klart innan "det stora regnet"!

  SvaraRadera
 4. Skönt att få det vattentätt och det gråa carrelaget blir snyggt. Lite synd att inte det vackra gamla låg över hela golvet ändå - är väldigt förtjust i de gamla franska golven! Men det måste ju faktiskt fungera också - vattenskador är ganska ocharmigt!

  SvaraRadera
 5. Håller med! Min grundinställning är att ändra så lite som möjligt. Men terassgolvet: tyvärr! Det finns i alla fall kvar likadana plattor i trappan upp från gatan och i en fönstersmyg!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.