Hantverk som kommer och går.

Min mamma, borta sedan många år, var en ivrig hantverkare. Jag minns från min uppväxt att hon gick en massa kurser och provade på det ena och det andra inom hantverkskonsten. Här kommer en uppräkning på det hon sysslade med, taget rakt ur minnet, bara:
batik, näverslöjd, tennbroderi, möbeltapetsering, makramé, klädsömnad, lapptäcken, tillverkning av diverse tomtar och troll i olika tekniker. Med mera!!
Jag antar att jag ärvt lite grann av hennes intresse för att tillverka saker med händerna. Jag har dock inte hennes tålamod till finlir, utan är mera av typen "från idé till färdig produkt utan dröjsmål". FSDG (=fort ska det gå).

Makramé är ju väldigt inne nu igen, man ser amplar och "väggsmycken" överallt. För några månader sedan tyckte jag det var mossigare än allt mossigt med makrame´, och minns med fasa mammas alster i lejongult och sjuttiotalsbrunt....
Men lättpåverkad som jag är har jag helt ändrat åsikt. Nu tycker jag det är både vackert och intressant så som det görs idag. Se bara nedan:

Klart man måste testa! Hittade lite material på andra sidan diket. Sågade upp och tillverkade "pärlor" av björkkvistar.Såhär blev min version av väggsmycke i makraméteknik. Inte så illa med tanke på att jag bara behärskar en enda typ av knut.....

PS jag har börjat se arbeten i näverslöjd på sistone, i inredningstidningarna. Fy bubblan! Få se vad jag tycker om några månader.

Kommentarer

  1. Alla mina näveralster från 70-talet åkte in i öppna spisen för några år sedan. Smaken förändras....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, du kanske får ångra dig nu...😮

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.