Vårsemester i Vita Ängeln.

Två semesterveckor i det ena av mina båda favoritländer, kan det bli bättre?  Visserligen flera regniga dagar, en del blåst och temperaturer ofta under 20 gradersstrecket. Men ingen vits att hänga läpp för det. Så fort solen lyser blir det varmt på terassen.
Ja, som Ni säkert förstår är det Vita Ängelns terass med en fransk himmel ovanför, det franska huset och Heraults sköna omgivningar som har all min uppmärksamhet just nu.

Men lutheransk som man ju är måste det ju arbetas också, inte bara lata sig. Vi har målat bad-och duschrummen, monterat upp handukstorkar och påbörjat inredningen i båda våtutrymmena. Projektet var inte jättestort men det tog ändå några dagar med torktider. Liksom i köket har hantverkaren gjort allt fram till och med grundmålningen.
I ett anfall av vansinne valde vi en röd fondvägg i det stora badrummet. Ett fullständigt missvisande färgprov lurade mig att tro att den milda men ändå mättade brunröda kulören skulle passa bra. Det blev flammigt lackrött, läppstiftsrött och orsakade full panik innan vi nästa dag köpte en grå färg och målade över det förfärliga. Nu är panikungen över och den nya färgen blev jättebra.


 Från flammigt, rödaste rött till sobert grått på ett dygn...

 Bra idé med inbyggd värmefläkt i handdukstorken.

Interiör från duschrummet. Eftersom allt är vitt vill jag få lite tyngd i inredningen och lägga till detaljer och möbler i brunt. Den lilla hyllan har kommit upp på sitt tänkta ställe. Jag veeet: ingen armatur! Rom byggdes inte på en dag.

Stora badrummet med stort fönster. Jag vill inte ha insyn så det fick bli en vacker gardin. Grannen tvärs över vår smala gränd är 5 meter bort...

Den förre ägaren Mr G satte in ett gigantiskt badkar, engelsman som han är. Invigt av 6-årig badexpert med provisoriska badleksaker. Jättekul!


Kommentarer

  1. Det är roligt att renovera, särskilt när det är dags att börja pynta! Det var ett läckert tyg framför stora fönstret. Var har du köpt det någonstans? Hälsningar

    SvaraRadera
  2. Gardinen i lite kraftigare kvalitet är köpt på Åhléns, kul mönster med olika dörrar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.