Doris ser dig!

Doris ser dig, Vita Ängeln!
Under de år vi har haft vårt franska hus har vi aldrig bekymrat oss för något, bara stängt fönsterluckorna, elen och inkommande vattnet och lämnat huset. Men under den stränga vinter som varit har vi alltmer börjat fundera på hur skönt det skulle vara att komma till ett uppvärmt hus. Det vore nog nyttigt för byggnaden också. Som det nu är tar det ju flera dagar att få lite värme i tjocka väggar och kalla stengolv och driva ut rå och fuktig luft. Och nu finns ju faktiskt tekniken som gör det möjligt!

Eftersom svärsonen M är mycket väl bevandrad i hemautomation, och bloggar om "smarta hem" fanns ju hjälp att få för oss noviser på området. En annan blogg som tog upp ämnet gav ytterligare inspiration: Uppkopplat hus

Äventyret började lite modest med tanken att enkelt kunna styra radiatorerna och hålla huset med grundvärme under den kalla årstiden. Det har svällt ut, ska jag säga! Nu har vi kameror, temperaturavkännare, rörelsedetektorer, dörrvakter och allt möjligt. Allt kan styras via datorn eller telefonen. Vi befinner oss här i Vita Ängeln denna vecka och pysslar med alla attiraljer, ställer upp och kopplar in.

 Om strömmen går, eller åskan, har denna pjäs både batteribackup och åskskydd.
Nu är det upp till bevis! Kommer det att fungera? Kan vi sitta hemma och koppla in oss på kamerorna och se vad som (inte!) händer i huset? Kommer rediatorerna att slå av och på enligt plan? Mycket spännande!
 

Kommentarer

 1. Mycket intressant! Vi verkar för andra gången haft ovälkomna besökare i vår trädgård; denna gång har det gjorts åverkan på den nyligen installerade värmepumpen till poolen. Att därför installera något slags övervakning börjar kännas alltmer vettigt. Skall följa hur det går för vita ängeln, så får vi se om er lösning skulle kunna vara något att ta efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter trist med objudna sk ”gäster”! Vera-systemet har så klart kameror och grejer för utomhusbruk. Sedan finns det väl regler för hur och var man får placera dem.
   Jag återkommer med rapport när vi testat utrustningen.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.