I bloggtorkans tidevarv...

Bloggtorka var ordet. Många, långa vinterveckor. Ganska händelselöst just nu. Ljuset i mörkret skymtar i alla fall: frankrikeresan till påsk är bokad och klar. Härligt!

Jag har börjat planera lite för sommarens fägring. Det dök upp ett barndomsminne för ett tag sedan. Min kompis Karins pappa Axel var en hängiven trädgårdsodlare. Hans Luktärter mot söderväggen: en kaskad av doftande blommor i olika färger! Jag måste ha Luktärter, helst bums men får väl ändå vänta tills fröna gror m.fl longörer...

Från tanke till handling. Ut på Nätet och ta reda på hur man gör, för jag är inte speciellt kunnig inom blomsterområdet. Jag har tillverkat odlingskrukor, blötlagt och sått frön enligt konstens alla regler. Det har nu gått två veckor och ingenting har grott. Ännu.

Jag viker odlingskrukor "en masse".

Först vanlig blomjord, sedan ett litet lager med såjord.

Om allt lyckas kommer jag att ha ett 60-tal Luktärtsplantor som jag inte har nån aning om var jag ska plantera. Det finns bara ett riktigt bra ställe, nämligen där min stackars Leverkusen-ros stod. Den gav upp andan i fjol efter många år av ständiga lusangrepp, ovilja att klättra och ovälkomna rotskott av någon annan rossort. Men det året den blommade var den ljuvlig!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.