Textila ljuddämpare.


Maken C deltog för ett ett antal år sedan i ett projekt tillsammans med Kollektiva Konstnärsverkstan, KKV.  Några av de lokala konstnärerna ville arbeta med speciella textiltryck. C konstruerade därför en apparat, en ångfixerare, för detta ändamål. Konstnären färgar in och trycker sitt  mönster på tyget. Detta hängs sedan in i fixeringsapparaten där det ska vara mättad ånga och absolut ingen kondensbildning. C tillverkade några sådana ångfixerare som kom till olika ställen i landet.

Här står den, "kokar'n", som vi lite skämtsamt vanvördigt brukar kalla den. C fick en stor textil i gåva av konstnären själv, Kerstin Lindström. Den pryder nu sin plats i Vita Ängeln samtidigt som den funkar lite ljuddämpande. 

Ursäkta den dåliga bilden, men jag vill gärna visa den ändå. Det här är vintage Marimekko från "tiden", dvs mitten på 70-talet, och som heter Villiruusu. Jag köpte textilen själv då, i Torneå som är Haparandas grannstad på finska sidan av Torne älv. Tyget har jag tagit ner till Vita Ängeln, jag återkommer när det är inlemmad i inredningen och akustikbekämpningen där.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Regn i Autignac.

Jie-Keramik.

Septemberbetraktelse.