Vera.

Nu har Vera varit igång ett par månader, dvs systemet för hemautomation. Dags för en liten summering av funktionen.
Vi har suttit hemma i Sverige och loggat in på kamerorna och mätarna i Vita Ängeln, något som jag upplevde som både intressant och en smula kusligt på samma gång. Kusligt bara för att jag helst inte vill se något annorlunda alls. Och tänk om man skulle se en skugga, en rörelse eller att något flyttats. Fånigt? Javisst...

Vi skaffade två billiga, rätt enkla kameror och en dyr och tjusig. Den sistnämnda, VistaCam, lade av efter en vecka och har inte alls fungerat förrän stax innan årets sommarresa till Vita Ängeln. Då gick den igång igen, antagligen för att det varit strömavbrott som startade om kameran. Så nu har vi köpt en brytare som går att fjärrstyra från Sverige. Av praktiska skäl är just denna kamera inte inkopplad på batteribackupen. För många och långa kablar att dra.

Annars har rörelsevaktererna verkat funka ok, så även temperatur- och fuktighetsmätare. Radiatorerna var inställda på att gå igång om temperaturen i rummet understeg 13 grader, men det har aldrig blivit så svalt under våren. Vi får se hur den saken fungerar under höst och vinter istället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kusar.

Doris ser dig!

Regn i Autignac.