Mat och bak.

Jag fick förmånen att hänga med på tunnbrödsbakning nyligen. Vi höll till i byaföreningens bagarstuga i Nordingrå, i hjärtat av Höga Kusten. Rart och mysigt, en liten timrad stuga med äkta vedeldad bakugn och allt som hör till. Det kavlades och gräddades för glatta livet! Att sedan få sitta invid ugnsvärmen och dricka kaffe och knapra i sig nygräddat tunnbröd med smör och ost: svårslaget!






Vad mer har hänt? Jo, köttet har kommit. Det är nog cirka 1 1/2 år sedan vi köpte senast. Lokalt uppfödda kreatur, lokalt slaktade och med en fantastisk kvalitet. Allt utom köttfärsen ska ligga en vecka ute i förrådet, ca 8-9 grader, för att möras. Order från slaktaren.



Nu ska det bli rejäla långkok i min nya gjutjärnsgryta från franska Chasseur. Beuf Bourguignon, Kalops, Gulasch och Porterstek...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jie-Keramik.

Vägs ände.

Husqvarna N:o 426