Arkitektoniska funderingar.

Autignac sägs inte vara en så kallad circulade-by, men när man tittar på en karta, ser ändå gatorna ut att forma en cirkel med utgångspunkt från kyrkan. Byns nuvarande kyrka är dock inte särskilt gammal, ingenting medeltida som i de äkta cirkulade-byarna. En fördel med det kan ju vara att det inte är något problem att bygga en takterass eller göra andra förändringar på sitt hus i Autignac. Annars kan sådant vara problematiskt i en by som har värdefull arkitektur med högt bevarandestatus. Och sådana underbart vackra, urgamla, men ändå levande byar finns det många av i vår region Languedoc!

Vita Ängeln byggdes enligt uppgift från La Notaire kring 1860. Ytterväggarna är mycket tjocka, på vissa ställen ca 1 1/2 meter, och buktar oregelbundet. Jag har ingen önskan att regla och räta upp någonting. Det är vackert som det är. Man har gjort sig besväret att bygga valv på flera ställen på 1:a våningen. Jag har sammanställt några bilder så Ni får se.

Kommentarer

  1. Väggarna är verkligen tjocka, det är vackert. Vårt gamla hus (som är från medeltid) har inte alls så tjocka väggar, max 50-60 cm men inte en enda rät vinkel någonstans. Det gillar vi eller hur?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kusar.

Doris ser dig!

Regn i Autignac.