Renoveringstankar.

Jag har knappt börjat inreda Vita ängeln-huset ännu, åtminstone inte i praktiken eftersom renovering pågår. I teorin har jag hållit på länge med planering och fundering och har en någorlunda klar bild av hur det kommer att se ut.

Tanken vid renoveringen av huset är att göra så få ingrepp som möjligt. Ytskikt, dörrar och fönster ska inte ändras eller bytas ut om det inte är absolut nödvändigt. De kommer förstås att lagas och målas.

Jag behåller gärna de sneda, vinda och ojämna putsade innerväggarna. Är i princip emot stålreglar och gipsskivor i dessa gamla hus. Den förre ägaren mr G. har bytt till nya klinkers på översta våningen, de är neutrala och får stanna kvar. För övrigt är det bara gamla golvklinkers, något som är både kul och fint, enligt min åsikt.
Innertaken är ganska illa åtgångna, där måste det bli nytt. Takbjälkarna ska tas fram och göras iordning; slipas, eventuellt oljas.

Mr G. har satt in ett nytt kök som följde med i köpet. Jättebra, annars brukar säljaren här i Frankrike vanligen ta med sig köksinredningen och alla vitvaror när de flyttar.
Här kommer det att bli ett lite större ingrepp, nämligen att ta bort en vägg för att få en öppen planlösning mellan kök och matrum. Jag är säker på att det blir ett fantastiskt rum, stort och ljust.

Här är några bilder tagna vid första visningen av huset för 1 1/2 år sedan.


Kommentarer

  1. Häftigt att huset är så välbevarat, med de fina gamla fönstren, golven och de putsade väggarna. Vackra, djupa fönsternischer....suck!

    SvaraRadera
  2. Ja, det har "potential" som det brukar heta :-D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kusar.

Doris ser dig!

Regn i Autignac.